Даниел Колинс: От среща със смъртта до финал в Големия Шлем

от в 18:35 на 27.01.2022
Диана Андреева

Подобно на всеки човек, професионолните тенисисти също имат своите страхове извън корта. Акрофобията - фобия от височини, е един от проблемите, от които немалка част от играчите страдат ежедневно, но за Даниел Колинс едно от тези неприятни изживяваня се оказва повратна точка в нейния живот.

Самата състезателка, която днес се класира за финала на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open, дължи сериозния прогрес в играта си през последните месеци на "срещата със смъртта". Ето какво всъщност се е случило на американката:

"Веднъж с Бетани Матек-Сандс отидохме на екскурзия. Тя реши, че ще ме заведе на скално катерене. Но това беше ужасна идея. След четири часов поход Бетани очакваше да чуе моето възхищение от гледката на върха, но аз мислех, че това е краят на живота ми. Срещнах се със смъртта отблизо.

Това преживяване ми помогна да осъзная, че тенис мачовете не са нищо опасно или страшно. Не трябва да изпитвам напрежение или уплаха, защото в двубоите няма опасност за живота ми, всичко е лесно" - завърши тя.

Източник: WTA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Даниел Колинс: От среща със смъртта до финал в Големия Шлем Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън 2022 | бъд колинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook