Даниил Медведев е лек фаворит в полуфинала срещу Доминик Тийм според Bet365

от в 07:49 на 10.09.2020
Владмир Босев

В петък ще се проведат полуфиналите на турнира US Open, като без съмнение по-интересният двубой ще бъде между Даниил Медведев и Доминик Тийм. Букмейкърът Бет365 определя руснака за лек фаворит за успеха. С Bet 365 бонус за тенис може да се възползвате от допълнителните оферти за US Open, които букмейкърът предлага. Медведев е и с най-големи шансове да спечели US Open тази година предвид силното си представяне в турнира и факта, че все още не е загубил сет. Медведев и Тийм преследват своята първа титла от турнирите Големия шлем като пред тях се открива невероятен шанс в Ню Йорк. И двамата бяха на сет от спечелване на голям трофей, след като Доминик Тийм водеше на Новак Джокович с 2-1 сета на финала в Мелбърн тази година, но допусна обрат и остана разочарован. От друга страна, Медведев загуби на финала на US Open от Рафаел Надал миналата година. Руснакът се върна в мача след изоставане от 0-2 сета, но не успя да довърши пълния обрат и да вдигне трофея.

В спора за класиране на 1/2-финалите, Медведев се справи със своя сънародник Андрей Рубльов в сряда с успех с 3:0 сета. Първият сет бе много труден за Медведев, като световният номер 5 изоставаше с 3:6 точки в тайбрека, но успя да спаси три сет бола на съперника и да го спечели с 8-6 точки. Във втория сет Даниил Медведев направи един пробив в шестия гейм, който се оказа решаващ за спечелването на сета с 6:3. В третата част двамата отново играха тайбрек и Медведев бе победител с 7-5 точки, за да затвори мача с 3:0 сета. В целия двубой световният номер 5 не допусна нито един пробив, което показва колко солиден е на сервис. Медведев ще се нуждае от силен начален удар, за да пречупи коравия австриец Доминик Тийм в петък. Както вече казахме, руснакът не е загубил сет на турнира. На 1/8-финалите той разгроми Франсис Тиафо с 3:0 сета (6-4, 6-1, 6-0), а преди това записа и чисти победи срещу Федерико Делбонис, Кристофър О'Конъл и Джеф Волф.

Доминик Тийм си извоюва място на 1/2-финалите на US Open 2020 след чиста победа над Алекс де Минор с 6-1 6-2 6-4. Австриецът записа 11 мача в срещата, като имаше 60% успеваемост на първи сервис, а в 83% от точките на начален удар бе победител. Световният №3 имаше най-сериозното изпитание в турнира в трети кръг срещу Марин Чилич, но успя да постигне победа с 3-1 сета. На 1/8-финалите пък Тийм се справи лесно с канадеца Феликс Оже-Алиасим. Доминик Тийм изигра голям брой мачове в демонстративни турнири по време на пандемията от коронавирус и може би затова е в отлична форма. Той се изправи срещу играчи като Давид Гофен, Андрей Рубльов, Матео Беретини, Стефанос Циципас, Григор Димитров и Роберто Баутиста Агут, като спечели всички тези срещи през лятото. Сякаш за Тийм няма по подходящ момент да спечели първата си голяма титла, но той трябва да бъде на върха на възможностите си срещу Медведев в предстоящия 1/2-финал.

Даниил Медведев и Доминик Тийм са играли три пъти един срещу друг, като австриецът има две победи. Последният мач между двамата обаче бе спечелен от руснака с 2-0 сета в Монреал на 1/4-финалната фаза преди малко повече от година. Иначе Тийм спечели срещу своя опонент на финала в Барселона през миналата година, както и на 1/4-финалите в Санкт Петербург през 2018 г. Предстоящият двубой между двамата е с огромен залог и победителят ще бъде само на крачка от спечелването на турнир от Големия шлем, като със сигурност ни очаква страхотна битка на централния корт "Артър Аш".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Даниил Медведев е лек фаворит в полуфинала срещу Доминик Тийм според Bet365 Владмир Босев

Коментари





Следвайте ни в Facebook