Новото присъствие в щаба на Григор: Кой е Грег Визери?

от в 15:44 на 18.03.2022
Диана Андреева

Във всеки един свой мач Григор Димитров успява да блесне с минимум едно спиращо дъха изпълнение, при което проявява невероятния си атлетизъм и впоследствие оглавява класациите за удар на деня. Без отличната физическа подготовка и подходящата подкрепа на екипа си обаче Григор нямаше да жъне овациите на феновете във всеки турнир от АТР Тура, а ключова роля безспорно има и физиотерапевтът на българина. Алгис Христов вече дълги години е неотлъчно до Григор именно в тази роля и придружава първата ни ракета в почти всички АТР турнири от календара. От края на миналия сезон обаче към щаба на българина се присъедини и нов член на тази позиция, но кой е той всъщност? 

Името на Грег Визери е познато както в професионалния тенис, така и на футболния терен. Непосредствено след дипломирането си, Визери започва да практикува кинезитерапия на игрището и още през 2013-а година сключа договор с отбора на Евиан, който доскоро беше част от елита на френското първенство. През 2016-а обаче поема по нов път в своята професионална кариера и именно той го среща с Григор Димитров. 

Грег започва да работи на пълен работен ден в Kinesport, където за първи път прави връзка с част от елита на АТР И WTA Тура. Не след дълго той се присъединява към щаба на 23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс и изглежда се справя отлично с отговорностите си към американката, защото и до днес партньорството им продължава. 

През миналата година Визери се присъдени към щаба и на най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който по това време имаше сериозни физически проблеми, ограничаващи представянето му на корта, но в заключителните седмици от 2022-ра Димитров единствено радваше своите почитатели с изявите си, а заслугата на физиотерапевта е безспорна. 

Освен да предпазва максимално Григор от травми, французинът има задължението също така да наблюдава психологическото здраве на Димитров, както и да изготвя подходящи за режима му диети. Сътрудничеството им пък често попада в полезрението на феновете, които са последователи на Грег Визери в Instagram. С кратки видео записи и снимки Визери отбелязва всяка победа на световния номер 35, а освен това споделя и кадри от тренировките на най-високоранкирания ни тенисист. 

Визери е последното попълнение в щаба на Григор Димитров, макар че не пътува навсякъде с родния ни представител, но появата му в Индиън Уелс веднага даде положителни резултати и можем да оценим високо неговия принос, защото Димитров сам подели за подобреното си физическо състояние. Преди това, през 2020-а, българинът започна съвместна работа с нов треньор в лицето на Данте Ботини. Южноамериканецът, който има солиден трудов стаж в академията IMG и е работил с тенисисти от всички възрасти, е способен да осъзнава много добре как се чувства даден състезател през различните етапи от неговата кариера и изглежда, че именно подобна подкрепа очаква Григор от своя наставник, защото двамата са неотлъчно заедно през последните повече от 25 месеца.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новото присъствие в щаба на Григор: Кой е Грег Визери? Диана Андреева
Теми:  
atp | алгис христов | григор | григор димитров | данте ботини | димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook