Дарън Кейхил: Ще е хубаво финалният турнир на ATP да се играе на клей

от в 09:21 на 15.12.2018
Калоян Пламенов

Бившият треньор на Симона Халеп - Дарън Кейхил, е на мнение, че би било хубава идея финалният турнир на ATP да се играе на клей. 

До момента надпреварата никога не се е провеждала на червени кортове, а австралиецът е на мнение, че това трябва да се случи най-после. От 2006 година насам турнирът се провежда на твърда настилка при закрити кортове, а Лондон ще го приема поне още две години. 

През 2021 година надпреварата може да се премести и въпросът къде да се проведе е много актуален, тъй като именно сега е момента в който градовете, които искат да го приемат, да подадат своите кандидатури и те съответно да започнат да се разглеждат.

Сред списъка с градовете кандидати са Лондон, където турнирът се провежда и в момента, Манчестър, Торино, Сингапур и Токио. 

"Мисля, че този турнир трябва да се поиграе и на клей. Не е особено справедливо надпреварата да се играе винаги на една и съща настилка. Харесва ми зала "О2 Арена" за място на провеждане на турнира, защото Лондон определено се справя доста добре. Хубаво е обаче настилката да се промени, за да има разнообразие", обяви той. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дарън Кейхил: Ще е хубаво финалният турнир на ATP да се играе на клей Калоян Пламенов
Теми:  
атр финали | дарън кейхил | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook