Давид Ферер може да прекрати кариерата си през следващата година

от в 17:39 на 28.07.2018
Калоян Пламенов

Давид Ферер даде ясен намек, че може да сложи край на кариерата си през следващата 2019 година. Очевидно испанецът не е достатъчно мотивиран да се представя на най-доброто си ниво, след като наскоро отвори нова глава в живота си и стана баща. 

През тази година доста играчи ще обявят края на своите кариери, като сред тях са Михаил Южни, Жулиен Бенето и Жил Мюлер, а изглежда 2019 година ще бъде годината в която и испанският ветеран ще каже "край".

Той изпадна от топ 50 на световния тенис наскоро за пръв път от години насам и очевидно тази позиция не му харесва. 

"В момента играя без очаквания, сякаш част от мен просто си отива. През следващата година ще играя няколко турнира със специална покана. Надявам се да изживея US Open по такъв начин сякаш това ще ми бъде може би последният турнир от "Големия шлем". Не обичам да виждам себе си като 60-а ракета в световния тенис. Чувствам се различно от миналото", обяви той.

"Сега съм по-зрял психически и приемам загубите по доста по-зрял начин. Преди беше трагедия като отпадна на старта на някой турнир, но сега не е така", каза още той и призна, че му се иска да сложи край на кариерата си на родна земя - в Барселона или Мадрид.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Давид Ферер може да прекрати кариерата си през следващата година Калоян Пламенов
Теми:  
давид ферер | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook