Давид Ферер: Не съжалявам за решението ми да се откажа от тениса

от в 18:11 на 17.05.2019
Калоян Пламенов

Давид Ферер официално се отказа от тениса, след като на турнира в Мадрид проведе последния мач в своята кариера. Няколко дни след този специален за него ден той отдели време на испанското издание "Марка" и каза няколко думи за това как се чувства.

"Бе очевидно, че съм побеждавал играчи като Надал, Джокович и Мъри в моментите, в които те не са били в топ състояние. Не мога да кажа същото за Федерер, тъй като никога не съм печелил срещу него", казва той.

"Физически не мога да играя на това ниво, на което искам да бъда. Не мога и да се върна сред най-добрите в света. Определено ме вълнуваше да играя на най-високо ниво и да бъда на централите кортове във всеки един турнир. В момента обаче това е в миналото".

"Годините при мен си казват думата, просто не можах да играя на толкова високо ниво. Освен това възстановяването от травмите е по-трудно с всяка изминала година. Възрастта се усеща, това е безспорно. Поне при мен е така".

"Когато не можеш да играеш така, както искаш, тогава завършваш по най-добрия възможен начин. Никога не съм съжалявал за този избор честно казано. Ще имам доста по-спокоен живот в момента и ще мога да отделя доста време на моето семейство".

"Страницата като тенисист в моя живот вече е затворена", каза още той. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Давид Ферер: Не съжалявам за решението ми да се откажа от тениса Калоян Пламенов
Теми:  
давид ферер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook