Де Минор не остави шансове на Сандгрен; Фелисиано Лопес също с победа

от в 09:08 на 09.02.2021
Владислав Риждов

Алекс Де Минор откри участието си на Откритото първенство на Австралия с експресна победа срещу Тенис Сандгрен в последователни сетове. Интрига имаше само в първия сет, тъй като двамата се срещаха за първи път и всеки разучаваше другия. Сета вървеше напълно равностойно преди Де Минор да нанесе решителен удар в последния сервис гейм на Сандгрен и така измъкна сета в своя полза след 56 минути игра - 7:5.

Оттук нататък младият австралиец тотално доминираше в мача, а Сандгрен не можа да сътвори нищо по-специално. Де Минор стартира втория сет с бърз брейк и преднина от 4:1. След това той реализира още един и след 6:1 бе само на сет от класиране във втори кръг. Третата част, оказала се и последна за мача, очаквано започна по-силно за Де Минор, докато нивото на игра на Сандгрен продължаваше да е ниско. Американецът предаде сервиса си в откриващия гейм, а след това инкасира още два брейка за да се повтори резултата от втория сет - 6:1. Сандгрен не успя да достигне до нито една точка за пробив, а като добавим и направените 40 непредизвикани грешки, то Алекс Де Минор заслужено продължава напред.

В следващия кръг австралиецът ще се изправи срещу Пабло Куевас.<

>

В друг мач от днешния ден испанският ветеран Фелисиано Лопес не допусна изненада от превърналия се в сензация на турнира австралиец Ли Ту, побеждавайки го със (1)6:7 6:4 7:6(4) 6:4. Австралиецът, който не е играл професионално от 2014 г., получи "уайлд кард" от организаторите след добро представяне на турнири от серията UTR в Австралия. Ту показа че не е забравил какво е да играеш отново на професионално ниво, като след равностоен първи сет спечели убедително тайбрека със 7:1 точки и уверено поведе в резултата. Въпреки че до края на срещата  не спечели нито един сет, австралиецът, който се занимава с трньорство на деца, изигра никак не лош мач и с нищо не подсказваше че не се е състезавал от близо седем години. 

Във втори кръг 39-годишния испанец ще се изправи срещу Лоренцо Сонего.<

>

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор не остави шансове на Сандгрен; Фелисиано Лопес също с победа Владислав Риждов
Теми:  
алекс де минор | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook