Дел Потро намекна за евентуално скорошно завръщане

от в 09:16 на 12.03.2021
Диана Андреева

Бивш световен номер три и шампион на US Open 2009 - това са само малка част от постиженията, с които тенис светът свързва Хуан Мартин Дел Потро. Двуметровият състезател безспорно е един от най-обичаните играчи в Тура, но множество контузии през годините му костват отсъствие от корта. 

Аржентинецът за последно взе участие в ATP мач през юни 2019, когато след победа над Денис Шаповалов, Дел Потро се оттегли от срещата си с Фелисиано Лопес. В скорошно интервю той сподели, че има добро предчувствие за този сезон, намеквайки евентуалното си завръщане в Тура:

"Мисля, че тази година ще бъде успешна. Целта ми за 2021 е да взема участие на Олимпийските игри - това е основната ми мотивация да се завърна. Колкото до контузията в коляното все още имам сериозни проблеми, но не съм готов да се откажа от Тура. Все още мога да се състезавам.

Изглежда, че съм близо до края на кариерата си и мисълта за това ми е много неприятна. Но все още имам какво да покажа на тениса, така че ще се опитам да продължа напред. Не искам да прекратявам професията си заради контузия ", ццитирха Дел Потро Ройтерс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дел Потро намекна за евентуално скорошно завръщане Диана Андреева
Теми:  
хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook