Дел Потро: Съперничеството на Алкарас и Синер ще бъде като това на Федерер и Надал

от в 19:32 на 09.09.2022
Мартин Петков

Карлос Алкарас и Яник Синер постепенно с изявите си се утвърдиха като лидерите на следващата генерация в тениса. Младежите за първи път на ниво АТР се срещнаха преди по-малко от година по време на заключителната надпревара от сериите "Мастърс 1000", когато тийнейджърът надделя в последователни сетове и спря шансовете на шампиона от Sofia Open за класиране на Финалите на АТР в Торино, където все пак по-късно италианецът взе участие под формата на резерва. Южнотиролецът от своя страна през настоящия тенис сезон се превърна в "черна овца" за по-младия си колега, като в рамките на едва месец го спря в осминафиналната фаза на Уимбълдън и впоследствие го надигра на финала в Умаг, триумфирайки с титлата.

Предвид огромния интерес, който предизвикват последните двама шампиони от NextGen Финалите при срещите помежду си, то четвъртфиналният им сблъсък на тазгодишното Открито първенство на САЩ по никакъв начин не изневери на очакванията и станахме свидетели на същински тенис спектакъл, превърнал се във втория най-дълъг мач в историята на турнира със своите 5 часа и 15 минути продължителност. С победата от тази екипа се поздрави 19-годишният Карлос Алкарас и изравни баланса на победите (2:2) в съперничеството му с 21-годишния Яник Синер, а предричанията съревнованията им на корта да придобият в бъдеще статута на тези между Роджър Федерер и Рафаел Надал, не закъсняха. Подобна страна взе и шампионът от 2009-та година в Ню Йорк - Хуан Мартин дел Потро, който през февруари се сбогува с професионалния тенис, но изгледа срещата от четвъртфиналите на US Open противопоставяща младежите на живо от ,,Артър Аш Стейдиъм" и сподели своите виждания за набиращото все по-голяма популярност и нови почитатели съперничество:

"Дойдох на мача и си казах "Идвам, за да си прекарам добре, да се видя с приятели и да наблюдавам новата генерация в тениса". Останах очарован от нивото на тенис, което тези деца предоставиха. Тяхното съперничество в следващите години ще бъде като това на Федерер и Надал." - коментира Кулата от Тандил за видяното от Алкарас и Синер, като впоследствие изрази своите хвалебствия по адрес на тийнейджъра от Мурсия.

"Той е най-младият от генерацията си, но същевременно е на първо място по професионализъм, ерудираност и уважение. Неговият щаб начело с Хуан Карлос Фереро му помогна наистина много." - добави в заключение бившият номер 3 и двукратен олимпийски медалист.

Източник: Sportskeeda 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дел Потро: Съперничеството на Алкарас и Синер ще бъде като това на Федерер и Надал Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | интервюта | карлос алкарас | хуан мартин дел потро | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook