Ден след успеха над Алкарас: Корда се срина пред шампиона от Индиън Уелс

от в 13:55 на 14.04.2022
Владислав Риждов

Тейлър Фриц се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Монте Карло, след като надделя в здрав сблъсък над сънародника си и партньор на двойки в Княжеството Себастиан Корда. И двамата се представяха на високо ниво в хода на мача, но умората при по-младия американец взе връх накрая, и така Фриц оформи крайното 7:6(4) 7:5.

Американското дерби започна равностойно, с уверена игра от страна и на двамата в началните минути на срещата. След експресни първи четири гейма, дойде ред на Корда пръв да получи шанс за пробив. Фриц обаче неутрализира тази възможност, а още в ответния гейм на своя ред можеше да се откъсне в резултата, само че световният номер 42 се измъкна от трудната ситуация. Впоследствие сервиращите продължиха да доминират и така спорът трябваше да бъде решен с тайбрек. Той започна с бърза размяна на минибрейкове, а равенството продължи да бъде непроменено. В края обаче първата ракета на САЩ все надмощие от дъното на корта и пречупи сънародника си, спечелвайки четири последователни точки.

През втората част двамата продължиха с успешните си изяви от линията за начален удар и не се виждаше как някой от сервиращите може да бъде пробит. Това обаче се случи в седмия гейм, когато шампионът от Индиън Уелс стигна до успех в подаването на Корда - 4:3. 21-годишният състезател по никакъв начин не се примири със загубата, и изигра най-добрите си два гейма до момента, за да вземе лидерството - 5:4. Десетият в схемата обаче успя бързо да се мобилизира и доминираше във финалната част на срещата. Фриц първо изравни резултата, а след това се възползва от детински грешки на отсрещната страна на корта, преди с директна точка от сервис в последвалия си сервис гейм да подпечата мястото си на четвъртфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ден след успеха над Алкарас: Корда се срина пред шампиона от Индиън Уелс Владислав Риждов
Теми:  
атп | монте карло | обзор | себастиан корда | тейлър фриц | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook