Денис Новак напълно обезличи Фонини и даде ценен аванс на Австрия

от в 03:24 на 02.02.2021
Калоян Соколов

Първите мачове от ATP Cup вече стартираха, а един от двубоите днес е този от група C между Австрия и Италия. Неговият старт беше даден с мач между вторите ракети на страните, а именно Фабио Фонини и Денис Новак, като австриецът тотално надигра своя звезден опонент, печелейки с категоричното 6:3 6:2, за да запише най-престижния си успех в кариерата и да доближи тима си на само една победа от крайната победа в сблъсъка.

Италианецът потегли в срещата с мигновен пробив в актива си, ала впоследствие изпусна собственото си подаване в два поредни случая и се оказа догонващ с 1:3 гейма. Световният номер 100 показваше много по високо ниво, отколкото предполага класирането му в ранглистата и не позволи на Фонини да се завърне в надпреварата за откриващия сет.

Втората част стартира с маратонско подаване на бившия член на топ 10, което той съумя да измъкне, само че това нямаше някакво особено ползотворно въздействие спрямо него, тъй като Новак отмъкна още следващия му сервис гейм и вече докосваше успеха. Фабио пък изглеждаше примирен с изхода на срещата, допускайки поредица от нехарактерни за него неточности, които окончателно решиха нещата в полза на отбора на Австрия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Денис Новак напълно обезличи Фонини и даде ценен аванс на Австрия Калоян Соколов
Теми:  
atp cup | австрия | денис новак | италия | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook