Дерби в Мелбърн: Джокович срещу Цонга (видео)

от в 12:16 на 15.01.2019
Георги Христов

Новак Джокович започна успешно участието си на Откритото първенство на Австралия. Сърбинът надигра Мичел Крюгер с 6:3, 6:4, 6:2 на старта.

Така в следващата фаза ще видим дерби между Ноле и бившия финалист в Мелбърн Жо-Вилфред Цонга. Французинът, който участва със специална покана от организаторите, надигра Мартин Клижан с 6:4, 6:4, 7:6.

Дотук Новак води с 16:6 в преките двубои с френския тенисист. Именно Джокович надигра Цонга на финала през 2008 година в Мелбърн след обрат - 4:6, 6:4, 6:3, 7:6.

Важно е да се отбележи, че Цонга взе реванш от Новак през 2010-а година на Australian Open. Тогава той се наложи след епична битка с 3:2 сета в четвъртфиналите. Иначе Новак е надигравал Цонга на всичките четири турнира от Големия шлем.

Шампионът за 2014 година Стан Вавринка също продължава към втория кръг на турнира. Швейцарецът загуби първия сет с 3:6 в мача си с Ърнест Гулбис, но още в началото на втория латвиецът получи болки в гърба и при 3:1 гейма в полза на Вавринка се отказа. Така в следващия етап Вавринка ще играе с канадеца Милош Раонич.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дерби в Мелбърн: Джокович срещу Цонга (видео) Георги Христов
Теми:  
australian open | australian open новини | жо-вилфред цонга | новак джокович | тенис | тенис бг

Коментари





Следвайте ни в Facebook