Детето чудо отново изумява: 15-годишната Андреева взе скалпа и на световната №14 в Мадрид!

от в 16:06 на 27.04.2023
Мирела Николова

15-годишната Мира Андреева бе една от звездите на вчерашния ден в Мадрид, след като надви финалистката от US Open 2021 Лейла Фернандес и по този начин се превърна в едва третата тенисистка на тази възраст с победа на ниво WTA 1000. Тийнейджърката обаче далеч не се е задоволила с този си успех и през днешния ден осъществи нов своеобразен подвиг, надделявайки над световната №14 Беатрис Хадад Мая, при това отново в последователни сетове - 7:6(6) 6:3.

Така младата руска надежда, участваща с "уайлд кард", се класира за третия етап на надпреварата, а в битка за място на осминафиналите я очаква сблъсък срещу победителката измежду Магда Линет (№17 в схемата) и Маркета Вондрушова (финалистка от Ролан Гарос 2019). 

Младата състезателка загатна за своя потенциал още в началните минути от мача и дори първа достигна до две възможности за пробив, но след като не успя да ги материализира, на свой ред изостана с брейк и 3:5. Това обаче не я разколеба и тя продължи да действа със сериозна доза увереност, с което достигна до изравняване на резултата и последвал тайбрек. В него рускинята отново бе догонваща с пасив от 3:6, ала показа забележителна психическа устойчивост и след поредица от първокласно проведени разигравания спечели следващите 5 точки, за да излезе напред в отделните части.

Устремът в играта на Андреева се запази и във втория сет, където още на старта вариативността в играта ѝ я изведе до пробив и аванс от 2:0. Рускинята продължи да доминира разиграванията, а Хадад Мая все по-често изглеждаше напълно безпомощна срещу офанзивите на значително по-младата си съперничка. Така тийнейджърката разви преднината си до 5:3, а нов пробив на нула сложи окончателен край на двубоя.

С днешния си триумф Андреева увеличи победната си серия на цели 15 поредни успеха и нито една загуба на професионално ниво, оставайки непобедена от началото на сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Детето чудо отново изумява: 15-годишната Андреева взе скалпа и на световната №14 в Мадрид! Мирела Николова
Теми:  
wta | любопитно | мадрид | мира андреева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook