Детска експлоатация на АО? Сериозни неуредици с подавачите на топки в Мелбърн

от в 18:35 на 20.01.2023
Калоян Соколов

Австралийската тенис федерация е на път да се забърка в сериозен скандал, след като проучване на изданието New York Post установи, че от Аустрелиън Оупън използват напълно безплатно труда на подавачите на топките. Оказва се, че въпросните задължения не спадат към доброволческата дейност и всъщност всички други надпревари от Големия шлем осигуряват заплащане на децата, които изпълняват важната функция да се грижат за комфорта на състезателите по време на техните мачове. Така например е известно, че US Open отделят по 15 долара на час за всеки от подавачите, докато на Уимбълдън те получават около 500 паунда за целия турнир.

Австралийците обаче се възползват напълно безплатно от помощта на близо 300 деца, които през последните дни неведнъж трябваше да подсушават собственоръчно кортовете заради дъждовното време в Мелбърн и самият Анди Мъри обяви, че като родител не би бил съгласен, ако неговите деца се прибират след 05:00 сутринта, както се е случило с подавачите работили по време на срещата между бившия номер едно в света и Танаси Кокинакис.

Разбира се, то съществува и друга валидна гледна точка, която представи журналистът Джъстин Смит, който сподели следното по нашумялата тема:

"Хайде малко по-сериозно! Никой не е принудил децата да изпълняват тези си задължения. Ако тези хлапета са истински фенове на тениса, то за тях е безценен опит да бъдат част от подобно събитие и да се срещнат със своите идоли. Възрастните се опитват да материализират абсолютно всичко, но за подрастващите това е безценен опит - категоричен е Смит.

Източник: Tennis World USA 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Детска експлоатация на АО? Сериозни неуредици с подавачите на топки в Мелбърн Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | Аустрелиън Оупън 2023 | световен тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook