Дейвънпорт: Аплодирах Сейбот Уайлд за това, което направи

от в 18:10 на 27.03.2020
Димитър Беловски

Линдзи Дейвънпорт призна, че е останала възхитена от постъпката на Тиаго Сейбот Уайлд за това, че си е признал публично, че е заразен с коронавирус.

В сряда младият бразилец използва Twitter акаунта си, за да признае на феновете си, че е станал жертва на новия вирус. Той е и първият случай на заразен в тениса.

Световният №114 бразилец игра миналия месец в Австралия, където отборите на Бразилия и Австралия се срещнаха в мач за Купа „Дейвис“.

Дейвънпорт е на мнение, че това е „огромен събуждащ призив към всички играчи“. Тя сподели, че се страхува, че по-лошото тепърва предстои.

„Наистина аплодирах Тиаго за това, че се разкри публично като болен с коронавирус – първият тенисист, това не е лесно,“ каза пред Tennis Channel Дейвънпорт.

„Но аз знам, че има много играчи в Италия, Испания и Франция, които преминават през много неща и мисля, че след като всичко това свърши, ние ще чуем много истории, граничещи с филми на ужасите за това, което преживяват в момента,“ сподели американката.

„Мисля, че това е огромен събуждащ призив за всички играчи, ако те все още не са притеснени. Или поне за някои от играчите, които все още се чувстват объркани защо тенис турнирите са отменени за седмици наред,“ продължи Дейвънпорт.

„Ще бъде много трудно. Наистина си мисля, че той не е единствения тенисист, който е заразен. Има толкова много тенисисти по целия свят,“ изрази мнението си бившата №1.

Сейбот Уайлд е на 20 години. На 1 март бразилецът спечели първият си ATP турнир в Сантяго, който е от ATP 250.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дейвънпорт: Аплодирах Сейбот Уайлд за това, което направи Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | линдзи дейвънпорт | тиаго сейбот

Коментари





Следвайте ни в Facebook