Дежавю: Григор започва срещу същия съперник на втори пореден турнир от Шлема (жребий)

от в 18:46 на 25.08.2022
Мирела Николова

Григор Димитров не впечатли с изявите си по време на планираните си подгряващи турнири преди US Open, поради което през настоящата седмица прие "уайлдкард" за надпреварата от категория АТР 250 в Уинстън Сейлъм. За съжаление обаче, участието му завърши по възможно най-неприятния начин, тъй като още в откриващия си двубой срещу Доминик Тийм на българина му прилоша и той взе решение да се откаже от срещата.

Днес обаче най-добрият ни тенисист успокои феновете, съобщавайки, че вече се възстановява след случилото се и ще бъде готов за предстоящото Открито първенство на САЩ, което стартира идния понеделник. Родният ни представител е поставен под номер 18 в схемата, което означава, че няма да срещне поставен състезател до третия кръг.

Димитров ще открие кампанията си с двубой срещу представителя на домакините Стив Джонсън, с когото до този момент имат общо 8 изиграни срещи, като балансът е в полза на българина, който води с 5:3 победи. Любопитното е, че жребият противопоставя двамата на старта на втори пореден турнир от Големия шлем, след като преди малко повече от месец се срещнаха в първия етап на Уимбълдън, когато българинът бе принуден да се откаже от мача преждевременно.

При победа за хасковлията предстои сблъсък с победителя от двубоя между 21-годишния местен талант Брандън Накашима, заемащ 69-ата позиция в ранглистата, и играч, тръгнал от квалификациите. Ако успее да се справи и с това предизвикателство, то първата ни ракета би могъл да се изправи срещу световния №13 Яник Синер, който е и най-близо поставеният тенисист до нашия сънародник.

При евентуално достигане до осминафиналите Григор може да срещне някого измежду Хуберт Хуркач и Лоренцо Музети, а в четвъртфиналите най-вероятно ще го очаква третият поставен в схемата Карлос Алкарас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дежавю: Григор започва срещу същия съперник на втори пореден турнир от Шлема (жребий) Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | бгтенис | григор димитров | жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook