Диа Евтимова спечели втори трофей за сезона

от в 23:53 на 21.10.2018
Мария Петрова

Диа Евтимова спечели десета титла на единично в кариерата си, след като се наложи с 6:4, 3:6, 7:6(6) над рускинята Анастасия Прибилова на финала на турнира в Офаким, Израел. Преди две седмици 31-годишната софиянка спечели първия си трофей за сезона в Херцлия.

Диа Евтимова спечели много важен пробив в третия гейм на последния сет, но след това отстъпи след допълнителни разигравания на собствен сервис и поставената под №1 в схемата Прибилова изравни за 2:2. В следващия гейм Евтимова отново показа класа и дръпна с 40-0, след което рускинята спечели два от сервисите си, но все пак допусна втори пробив в сета. По този начин българката получи втори шанс да се откъсне в резултата, но отново не се възползва.

След като и вторият час на мача изтече, Евтимова и Прибилова промениха донякъде играта си и спечелиха последователни сервис геймове за 4:4. Българката обаче проби подаването на съперничката в деветия гейм и получи златен шанс да затвори двубоя на собствен сервис. Евтимова обаче пропиля разиграване за мача, а Прибилова прати гейма в допълнителни разигравания и от третия си шанс спечели пробив за 5:5.

Евтимова грешеше на собствен сервис, но същото правеше и Прибилова. Рускинята допусна нов пробив за 5:6 и мачът отново беше в ръцете на българката. Тя обаче отново допусна пробив и по този начин срещата бе решена с тайбрек.

Решаващата част започна очаквано - с мини-пробив за Евтимова и два за Прибалова, първият от които с 14-та двойна грешка на българката в мача. Слабите подавания продължиха, но Евтимова се възползва на собствен сервис и в крайна сметка затвори мача с 8:6 в тайбрека.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Диа Евтимова спечели втори трофей за сезона Мария Петрова
Теми:  
диа евтимова | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook