Диего Шварцман със сериозни обвинения към USTA: Те ни лъжат

от в 17:10 на 25.08.2020
Анисия Стоева


USTA, в сътрудничество с ATP, изключи Гидо Пея и Уго Делиен от основната схема на Мастърс турнира W&S Open, който се провежда в Ню Йорк, а Диего Шварцман не беше доволен от това решение.

След победата си над Каспър Рууд в дебютния си турнир след възобновяването на сезона световният №13 говори за въпросния конфликт и разкритикува USTA.

Аржентинският състезател подчерта, че Федерацията по тенис на САЩ лъже целия свят, когато изтъкна мотивите на своето решение чрез съобщение. Ето какво каза Диего:

„Бях много разстроен от случилото се с Пея и Делиен. Не съм лицемер, така че публично ще кажа това, което мисля. 95% от спортистите, които играят в турнира, бяха недоволни от това решение. Отговорните лица в USTA ни лъжат. Това, което стана с Пея и Делиен, можеше да се случи на всеки. Говорих с Гидо и той ми каза, че е дал четири отрицателни теста, но USTA не му позволиха да играе.

Не мога да разбера защо бяха изключени от турнира. Защото Тито Галван (физиотерапевт) е тествал положително и е имал контакт с тях в предишните дни? Други хора, които в момента са в „балона“, дадоха позитивни резултати преди няколко дни, но те не бяха наказани."

диего

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Диего Шварцман със сериозни обвинения към USTA: Те ни лъжат Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook