Димитър Кузманов инициира благотворителен онлайн търг

от в 13:18 на 16.04.2020
Димитър Беловски

Втората ракета на България по тенис Димитър Кузманов инициира онлайн благотворителен търг, който стартира официално днес, 16 април. Търгът е под наслов „Българските спортисти в подкрепа за Калоян“.

Онлайн търгът има за цел събиране на средства за 13-годишният Калоян от Белене, който през 2015 година е диагностициран с тежката диагноза остеосарком. Първоначално туморът засяга едната ръка, но след 5 години борба и кратки ремисии, туморът се завръща – този път на лицето му. Химиотерапиите вече не помагат, но лекарите виждат надежда в нов вид лечение, което обаче не се поема от Здравната каса.

Именно затова Мико е решил да организира благотворителния онлайн търг, а в него ще се включат 30 спортисти от 15 вида спорт, след като днес Кузманов обяви официалното потвърждение на още 5 спортисти. Спортистите ще предложат по един ценен артикул, а хората ще могат да наддават със суми в страницата на Димитър Кузманов. Всички, събрани средства ще постъпят директно в сметката на Калоян.

В търгът ще се включат Йордан Йовчев, Едмонд Назарян, Радослав Янков, ансамбълът ни по художествена гимнастика, както и много други.

Днес в страницата на българския тенисист ще можем да видим артикулите на Виктория Томова, Александър Лазаров, Цветана Пиронкова, както и артикула на Кузманов.

Търгът ще продължи до 30 април включително.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов инициира благотворителен онлайн търг Димитър Беловски
Теми:  
александър лазаров | виктория томова | димитър кузманов | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook