Димитров открива клей сезона срещу стар познайник; В трети кръг го очаква Надал

от в 22:01 на 09.04.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров ще открие кампанията си на червени кортове с участие на Мастърса в Монте Карло, където нашето момче неведнъж е показвало добри резултати, което е нормално с оглед на това, че все пак първата ни ракета живее и тренира в Княжеството. Димитров ще бъде поставен под номер девет в тазгодишното издание на турнира и ще се включи в битката за трофея още от първи кръг, където го очаква двубой с коравия Ян-Ленард Щруф.

Гришо и германецът са се срещали на цели четири пъти помежду си, като балансът на победите им е напълно изравнен, а любопитна подробност е, че това ще бъде трети техен двубой в Монте Карло и отново можем да видим как паритетът властва в мачовете им на първото за годината събитие от сериите Мастърс на клей.

Евентуален успех би изпратил на Гришо нов тежък опонент, който ще бъде един измежду ветерана Жереми Шарди и винаги непредсказуемия Александър Бублик, докато в трети кръг е възможно нашият сънародник да премери сили с Рафаел Надал. Световният номер три е спечелил състезанието в Монако цели 11 пъти и никога не е допускал поражение от Димитров на клей, но сега се завръща в игра за пръв път от Откритото първенство на Австралия и има сериозни въпросителни около неговата форма.

В същата четвъртина на схемата попаднаха и двама от състезателите в най-добро моменто състояние, визирайки Андрей Рубльов и Роберто Баутиста Агут, които могат да се сблъскат помежду си още във фазата на осминафиналите, а водач на въпросната долна половина е Даниил Медведев, който ще се опита да опровергае негативните тендеции в представянията си на червени кортове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитров открива клей сезона срещу стар познайник; В трети кръг го очаква Надал Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | григор димитров | жребий | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook