Димитър Кузманов: 2018 е най-успешната ми година

от в 01:52 на 10.12.2018
Георги Христов

Димитър Кузманов определи изминалия сезон като най-успешния в неговата кариера. Мико също е доволен от резултатите си за Купа "Дейвис" и също така се надява през новата 2019 да участва на турнир от Големия шлем.

"Това за мен е най-успешната година в професионален план - достигнах рекордно класиране в ранглистата, спечелих 5 титли. Едно от най-важните неща е, че се опазих от травми. Искам да се развивам в професионален план. Върхът, който може да се достигне, е участието в турнир от Големия шлем.

"В началото на годината започнах под №386, а сега завършвам под № 254. Това е скок от 130 места, което не се постига така лесно, така че имам едно вътрешно удовлетворение от свършената работа. Най-сладката титла ми беше спечелената в Полша в турнир с награден фонд 25 000 долара," анализира Кузманов пред "Нова телевизия".

"Много хора не знаят, но нашият спорт изисква страшно много финансова подкрепа и разходите са огромни. Хората виждат - колко пари си спечелил, колко е бил наградния фонд на турнира, но много хора не си дават сметка за разходите, които ти коства това нещо. Тази година само на 4-5 турнира съм бил придружаван от някой. Аз трябва да си бъда сам и треньор, приятел, психолог, кондиционен треньор, подкрепа, упора и тенисът е много самотен спорт," допълни той.

Кузманов също така очаква да участва на турнира в София през февруари. "Ще взема участие почти сигурно в "Sofia Open", имам покана от организаторите, това ще е най-силното издание на турнира. Това не е най-любимата ми настилка, но съм щастлив, че ще участвам."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов: 2018 е най-успешната ми година Георги Христов
Теми:  
димитър кузманов | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook