Димитър Кузманов наложи волята си над осмия поставен на Чаланджъра в Задар

от в 16:07 на 23.03.2021
Мирела Николова

Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов откри участието си на Чаланджъра в Задар с рутинна победа над световния №241 Джан Марко Морони. Пловдивчанинът се наложи с 6:4 6:4 за малко над час и половина престой на корта, за да си осигури двубой срещу Зденек Колар в следващата фаза.

Българинът постави страхотно начало на мача, нанасяйки плътни удари в противниковата половина, които му дадоха възможност да се откъсне с пробив аванс и 3:1 в своя полза. Последва рязък спад в нивото на Мико и той допусна съперникът му да осъществи рибрейк и да се завърне в сета. Морони дори получи брейкбол да поведе с 5:3, но нашето момче показа характер и се справи с неприятната ситуация, след което на свой ред реализира късен пробив, дал му възможност да затвори частта безкомпромисно на свое подаване.

Нашият представител пренесе импулса си и в следващия сет, когато продължи да налага своето темпо на игра и принуждаваше италианеца да греши, а пробивът не закъсня. Сценарият от откриващата част обаче се повтори и макар отново да водеше в резултата, Димитър не успя да задържи дълго високото си ниво и инкасира брейк, с което беше поставено началото на серия от 4 поредни гейма, в които сервиращите така и не можеха да спечелят подаването си. Въпреки това при 5:4 Мико застана на линията за сервис в опит да приключи тази негативна поредица, като след няколко отлично пласирани удара сложи точка и на целия мач. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов наложи волята си над осмия поставен на Чаланджъра в Задар Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook