Димитър Кузманов се надява да дебютира на Australian Open и "Ролан Гарос"

от в 18:03 на 21.11.2018
Георги Христов

Първата ракета на България за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов се завърна късно снощи от участие в турнири от сериите „Чалънджър“ в Южна Америка, в които спечели общо седем срещи.

В Монтевидео 25-годишният пловдивчанин преодоля квалификациите и стигна до осминафинал. Миналата седмица Кузманов записа първия си полуфинал на това ниво в Буенос Айрес, което го изведе до рекордното за него 255-о място в световната ранглиста.

„В Аржентина отидох без големи очаквания. Бях в добра форма, не случайно победих преди това тенисист като Ренцо Оливо, но не очаквах такова представяне. Сега малко съжалявам, че не стигнах до финала в Буенос Айрес. Ако бях взел тайбрека във втория сет срещу Педро Качин, мисля че можех да го победя на полуфинала“, разказа за БНР Мико, който завърши сезона с 51 победи и 13 загуби.

Той се надява да направи своя дебют в Големия шлем на Откритото първенство на Австралия през януари 2019 година. Класирането му в момента на практика гарантира участие в квалификациите, които започват на 8 януари.

Единственият проблем пред Кузманов би произлязъл от въвеждането на две световни ранглисти от догодина – на АТР и на Международната федерация по тенис (ITF), която администрира турнирите от Големия шлем.

„Очаквам още днес да имам повече яснота от Миро Братоев, който е супервайзър на АТР. Ако мога да участвам в Мелбърн, би било прекрасно, ако ли не – продължавам напред. Ще играя на Sofia Open в началото на февруари. Ще участвам и в други турнира от календара на ATP World Tour, както и на чалънджъри и се надявам да бъда на „Ролан Гарос“ през май“, допълни Димитър Кузманов.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов се надява да дебютира на Australian Open и "Ролан Гарос" Георги Христов
Теми:  
australian open | sofia open | димитър кузманов | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис статии

Коментари





Следвайте ни в Facebook