Димитър Кузманов срещу Камил Майхржак - анализи, очаквания и коефициенти

от в 16:36 на 29.09.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов постигна първата си победа в кариерата на Sofia Open и има отличен шанс да достигне до четвъртфиналната фаза на турнира, тъй като му предстои среща с "щастливия губещ" Камил Майхржак от Полша, който обаче не е никак лек съперник и със сигурност разполага с по-голям опит от Мико на най-високото ниво. Все пак втората ни ракета определено има невероятна възможност пред себе си, а нека заедно да поразсъждаваме как би могъл да я оползотвори.

Какво да очакваме от Камил Майхржак?

Полякът е на 25 години, десничар е и практикува бекхенд с две ръце. Пътят му към елита на спорта не е никак лек, защото трябваше да преминава през редица травми, но качествата му са безспорни и го извеждат до спечелването на 11 Чаланджър титли, както и достигане до третия кръг на Откритото първенство на САЩ, където отстъпва на Григор Димитров.

Стилът на игра на Майхржак е далеч по-офанзивен спрямо този на Музети и темпото на мача ще бъде коренно различно. Италианецът играеше през голяма част от времето с високо повдигнати топки и българинът диктуваше събитията на корта през повечето време, но сега защитата на Мико ще бъде поставена на истинско изпитание.

Световният номер 125 практикува модерен тенис с ранно вземане на топката, a обратният му удар може да бъде сериозно оръжие. Първият сервис е друга силна черта от тенис характеристиките на "щастливия губещ", носейки му над 70 процента от разиграните точки на него и обикновено е подкрепен със солидно излизане към мрежата.

Какво може да противопостави Димитър Кузманов?

Пловдивчанинът трябва да насочи усилията си към пробиването на съперниковия форхенд, който не е особено ефективен и редовно се пропуква при постоянен натиск. Съумее ли да изпълни тази задача, то родният ни представител гарантирано ще печели повечето продължителни размени и условията на двубоя ще бъдат диктувани от него.

Нашият сънародник не бива да бъде твърде пасивен, защото опонентът му определено знае как да води играта и недотам бързият корт ще му помогне да разгърне огневата си мощ, така че нашето момче трябва да покачи оборотите и да обърне нещата в своя полза, принуждавайки поляка да се отбранява, което категорично не е сред силните му черти.

Вторите подавания на Майхржак са друга отявлена негова слабост, която Кузманов може да експлоатира с дълбоки ретури със силен топспин и излизания напред, които вчера му донесоха сериозни дивиденти. Най-важното за мен остава Мико да запази самообладание, тъй като сега очакванията към нещо ще са сериозно завишени и отново да покаже поне същото ниво на тенис.

Очаквания и коефициенти

Самочувствието на втората ни ракета в момента със сигурност е във връхната си точка, но умората и нервите също ще бъдат налице. Бих бил приятно изненадан, ако видим нова победа на национала ни, ала той неведнъж е доказвал колко голям боец може да бъде и по никакъв начин не го отписвам.

Букмейкърите дават сериозно предимство на световния номер 125, предлагайки ставка за успех от 1.30 в полза на Камил Майхржак, докато шансовете на Кузманов са оценени на 3,25. Тези предварително прогнози обаче далеч не означават нищо и всички ние ще се надяваме на втори пореден успех на Мико, като сблъсъка отново ще може да наблюдавате на обичайните линкове в Tennis.bg!

 

 

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов срещу Камил Майхржак - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | димитър кузманов | Камил Майхржак

Коментари





Следвайте ни в Facebook