Директорът на Аустрелиън Оупън: Най-вероятно Джокович ще играе в Мелбърн

от в 18:22 на 25.11.2021
Мирела Николова

Вече е официално, че неваксинираните тенисисти няма да получат възможност за участие на предстоящото Открито първенство на Австралия, след като директорът на турнира - Крейг Тайли, оповести това публично преди няколко дни. Големият въпрос в момента опира до участието на 9-кратния шампион на Аустрелиън Оупън - Новак Джокович, който нееднократно е заявявал твърдата си позиция против налагането на задължителна ваксинация в спорта. Световният №1 наскоро заяви, че все още не е взел окончателно решение, но според турнирният директор шансът да видим сърбина в действие на кортовете в Мелбърн е голям.

"Новак е триумфирал в Австралия цели девет път и съм сигурен, че иска да ги направи десет. Той, Рафа и Роджър са изравнени на върха по най-много титли от Големия шлем. Един от тях ще задмине останалите двама и не мисля, че Новак би искал да предостави възможността за подобен подвиг на някого друг, така че съм на мнение, че най-вероятно ще играе на Аустрелиън Оупън", коментира Тайли.

По отношение на ваксинацията в тениса той добави: "Към момента повече от 85% от тенисистите са ваксинирани, като ние имаме голяма заслуга за това, защото поставихме изискване за поставена ваксина. Смятаме, че до месец януари между 90 и 95 процента от състезателите ще бъдат ваксинирани, защото ако не са, няма да могат да играят", завърши Крейг.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Директорът на Аустрелиън Оупън: Най-вероятно Джокович ще играе в Мелбърн Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook