Директорът на турнира в Пекин: Дано някой ден Федерер се отзове на поканата ни

от в 08:42 на 13.09.2018
Калоян Пламенов

От турнира в китайската столица Пекин не губят надежда, че някой ден Роджър Федерер може да се отзове на тяхната покана, но за момента това няма как да се случи заради строгия график на Маестрото.

Той подбира внимателно турнирите на които играе и пропуска доста надпревари, за да бъде най-вече здрав и да не се товари максимално, и същевременно да може да показва добра форма на корта, вместо да се преуморява.

До момента Роджър е получавал десетки покани от директорите на състезанието в китайската столица, но обикновено ги е отклонявал с лекота и не се е стигало до някакви по-сериозни разговори.

"Ситуацията при Федерер не се крие във факта, че той не се интересува от нашия турнир, просто има строго определен график и ние разбираме това нещо. Канили сме го много пъти да играе в Пекин, но по една или друга причина не се е стигало до сериозни разговори между нас и неговите представители", коментира Томас Рос, директор на надпреварата.

"Разбираме отлично, че той не може да ни включи в графика, но се надяваме, че все някога ще дойде да играе в нашия турнир. Би било чудесно поне веднъж да участва в надпреварата".

"Ние го уважаваме много като състезател, той е истинска легенда на тениса. Вече е на 37 години и е нормално тази част от годината да бъде тежка за него. Бихме искали да направим турнира от ниво "Мастърс", това е нашата цел. Тогава ще имаме значителни шансове да привлечем Роджър като част от турнира и той ще може да играе при нас". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Директорът на турнира в Пекин: Дано някой ден Федерер се отзове на поканата ни Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер | тенис турнир в пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook