Директорът на турнира във Виена: Всеки ден звъня на Ноле, Надал няма да участва

от в 13:06 на 15.10.2018
Георги Христов

Директорът на турнира във Виена Хервиг Щрака разкри, че прави всичко възможно да осигури участието на Новак Джокович в надпреварата. За АТР 500 турнира в австрийската столица той не е могъл да убеди световния №1 Рафаел Надал да се включи.

Самият Ноле призна, че обмисля да играе във Виена или Базел, тъй като ще има възможност да изпревари Надал в световната ранглиста до края на сезона.

"Звъня на Новак всеки ден и не спирам да го убеждавам. С тези 500 точки можем да сме му много от полза. Искаме да осигурим звезда на нашите фенове," заяви Щрака.

"За съжаление няма промяна при Надал - той не е готов да участва. Имаше желание да дойде във Виена, но физически не е на 100%," допълни той.

От своя страна Джокович коментира ситуацията в края на сезона. "Последните три месеца бяха изумителни за мен като резултати. През последната седмица не загубих нито веднъж сервиса си, което не се случва често. Много близо съм до Надал в ранглистата и целта ми е до края на сезона да се боря за първото място.

"В следващите дни с моя екип ще преценим как да подходим към турнирите."

Иначе на АТР 500 във Виена участието си е потвърдил Григор Димитров наред с местния любимец Доминик Тийм, Кей Нишикори, Кевин Андерсън, Люка Пуй, Ник Кириос и други.

 

Оцени тази статия:
Директорът на турнира във Виена: Всеки ден звъня на Ноле, Надал няма да участва Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | тенис | тенис турнир във виена | хервиг щрака

КоментариОще по темата

Следвайте ни в Facebook