Дисквалификация на Ролан Гарос: Мию Като разплака една от подавачките на топки (видео)

от в 06:57 на 05.06.2023
Калоян Соколов

 Ролан Гарос вече има своята първа дисквалификация. Това се случи по време на срещата от двойковия турнир при жените, която противопостави тандемите Мию Като / Алдила Сутяди и Сара Сорибес Тормо / Мари Бузкова. В крайна сметка двубоят не се доигра, защото Като беше дисквалифицирана в петия гейм на втория сет, защото понечи да върне топка към една от подавачките на корта, само че детето не реагира и в крайна сметка беше ударено в гърдите, след което напусна корта със сълзи на очи.

Японската тенисистка категорично не искаше да улучи момичето и веднага отиде да се извини, но тенис правилникът е категоричен, че ако нараниш официално лице на корта или някой измежду зрителите, то следва незабавна дисквалификация. Сорибес Тормо и Бузкова пък през цялото време дейно участваха в случващото се и настояваха за дисквалификацията на своите опонентки и в крайна сметка претенциите им бяха уважени, като по този начин те се класираха предсрочно за четвъртфиналната фаза в Париж.

Последствията за Като не свършват дотук, защото тя ще трябва да се раздели с всички заработени точки и средства от наградния фонд, които щеше да получи за участието си на Ролан Гарос. Това определено е голям удар за азиатката, която можеше при победа да си подсигури 44 хиляди евро в своята банкова сметка - 30 процента от досегашните си доходи през целия сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дисквалификация на Ролан Гарос: Мию Като разплака една от подавачките на топки (видео) Калоян Соколов
Теми:  
wta | любопитно | мию като | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook