Джокович отсече: Надал не е непобедим на Ролан Гарос; спирал съм го два пъти

от в 20:21 на 05.03.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович вярва в силите си да свали Рафаел Надал от трона на Ролан Гарос и не се страхува да го заяви. 14-кратният шампион на Ролан Гарос е губил само три път през своята кариера на клея в Париж, но две от тези поражения са му били нанесени именно от световния номер едно. Точно това обяснява увереността на сърбина, който също така говори за бъдещите си планове през настоящия сезон и новината, че Матадора ще напусне първите 10 на световната ранглиста за пръв път от 2005-та година насам.

"Тепърва ще разбера какво ми предстои. Ако не получа разрешение да участвам на Мастърсите в САЩ, то ще започна да тренирам на червени кортове, подготвяйки се за надпреварата в Монте Карло. Знам единствено, че ще продължа да се завръщам в Дубай, защото винаги съм се наслаждавам да играя на това място през годините. 

Дали имам шансове да победя Надал на Ролан Гарос? Не бих се занимавал с тенис, ако смятах, че е невъзможно. Вече съм го правил два пъти в кариерата си, така че имам причини да вярвам в силите си, макар Рафа винаги да е фаворит в Париж.

Той притежава невероятно постоянство, с което винаги е бил известен през годините. Изпитвам огромно уважение към него. Невероятно е да бъдеш в топ 10 за близо две десетилетия, имайки предвид множеството му контузии и дълги отсъствия. Мога само да му сваля шапка за постижението" - завърши благородно Джокович.

Припомняме ви, че испанецът надигра Ноле на миналогодишния четвъртфинал на Ролан Гарос, за да увеличи преднината си на 8:2 успеха в тяхното съперничеството на тази надпревара, а впоследствие завоюва и трофея.

Източник: Tennis World USA

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович отсече: Надал не е непобедим на Ролан Гарос; спирал съм го два пъти Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook