Джокович: Със Зверев ме очаква битка, която може да завърши с успех и в двете посоки

от в 17:02 на 10.09.2021
Диана Андреева

Александър Зверев може би не е най-любимият тенисист на почитателите и привърженици на световния номер едно Новак Джокович. Германецът заличи възможността на Ноле да направи Златен шлем, спечелвайки четирити мейджър турнира и първото място на Олимпийските игри.

Все пак надеждите за историческо постижение на Джокович все още са живи, защото в случай, че спечели трофея на US Open, той ще реализира Календарен шлем. Но преди това, Новак ще трябва да се справи със съпротивата на Александър Зверев на 1/2-финалната фаза, а ето какви са очакванията на сърбина за този двубой:

"Олимпийските игри бяха труден момент за мен от емоционална гледна точка. Но аз доминирах в турнира до полуфиналите. Водих 6:1 3:2 срещу Зверев, показвах чудесен тенис. Но рязко нещата се промениха, допуснах сериозен спад и това доведе до загуба.

Никой не е застрахован от подобни загуби. В даден момент започнах да се съмнявам в способностите си. Той именно тогава започна да бъде безгрешен както на сервис, така и на ретур. Зверев заслужено спечели златното отличие в Токио, а от там нататък изцяло доминира. Няма нито една загуба.

Саша се намира във фантастична форма. Той и Медведев са страхотни играчи. Но да не забравяме, че това е формат три от пет. Играем на турнир от Големия шлем. Все неща, които имат значение. Разбира се, гледайки резултатите на Зверев през последните няколко години в Ню Йорк, той безспорно играе много добре тук. Няколко точки го разделиха с дебютна мейджър титла миналия сезон, когато той отстъпи на Доминик Тийм.

Знам, че ще бъде сериозна битка, дори по-трудна, отколкото беше тази с Беретини. Но се чувствам готов за нея. Това са препятствията, които трябва да преодолея, за да стигна до желаната дестинация. Резултатът е нещо, което не мога да предвидя, но определено знам, че няма нито за момент да се предам. Познавам играта му. Отново се срещаме на полуфитал и отново мачът може да завърши и в двете посоки." - завърши световният номер едно. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Със Зверев ме очаква битка, която може да завърши с успех и в двете посоки Диана Андреева
Теми:  
us open | александър зверев | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook