Джокович се класира за третия кръг след равностоен мач с квалификант

от в 10:28 на 25.08.2020
Димитър Беловски

Световният №1 Новак Джокович изпита сериозни проблеми по време на мача си от втория кръг на турнира, който се провежда в Ню Йорк. Сърбинът се измъчваше от болки във врата, но въпреки това успя да се събере и да победи Рикардас Беранкис от Литва след 7:6(2), 6:4.

Припомняме, че именно болките във врата накараха Ноле да се откаже от турнира на двойки. Джокович щеше да участва със сънародника си Филип Крайнович.

72-рият в света Беранкис реализира първия пробив в двубоя за 3:4. Ноле бързо се съвзе и успя да направи рибрейк. Малко по-късно първият сет влезе в тайбрек, в който Джокович се оказа по-добър от опонента си и го спечели след 7:2 точки.

Вторият сет също бе доста интересен и оспорван. Беранкис отново проби пръв – този път за 0:2. Джокович му отговори подобаващо и отново направи рибрейк, този път на нула. Литовският тенисист заигра уверено в шестия гейм и реализира пробив на нула за 2:4. Оттам нататък обаче Джокович използва огромния си опит, като направи нов рибрейк, а след това и още един пробив. Така той успя да спечели следващите четири гейма, което означаваше край на срещата.

В следващата фаза Ноле ще се изправи срещу Тенис Сандгрен, който отстрани поставения под №15 Феликс Оже-Алиасим с 6:7(4), 6:2, 7:6(5).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович се класира за третия кръг след равностоен мач с квалификант Димитър Беловски
Теми:  
новак джокович | ню йорк | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook