Джокович: "Шлемовете" са най-важните турнири от историческа гледна точка

от в 22:45 на 29.10.2020
Калоян Пламенов

Новак Джокович за пореден път коментира темата за това кой трябва да бъде най-голям тенисист за всички времена и кои факти трябва да се вземат на предвид за неговия избор.

Очевидно е, че сърбинът не иска да назовава имена и е оставил това на други хора, но в същото време смята, че турнирите от "Големия шлем" имат най-голяма тежест в исторически аспект.

"Това всъщност е много труден въпрос. Доколкото знам обаче повечето фенове придават особено голямо значение на големите трофеи, като например тези от "Големия шлем". Взимат на предвид също така броят на седмиците на върха на ранглистата и колко години един състезател е завършил като лидер в нея. Лично за мен тези три аспекта са еднакво важни", коментира Джокера.

"Всеки си има обаче свои собствени приоритети. От историческа гледна точка "Шлемовете" са най-важните турнири и съответно и трофеите от тях имат най-голяма тежест".

"Победата в такъв турнир е все едно да спечелиш световно първенство, само че на нас ни се предоставя тази възможност цели четири пъти в една година".

"На тези турнири всеки тенисист дава всичко от себе си и именно поради тази причина е много трудно да спечелиш подобна надпревара".

"От друга страна пък е доста лесно да поддържаш високо ниво само за две седмици, отколкото за цял сезон. Ето поради тази причина основният приоритет за мен беше да завърша годината като лидер в ранглистата". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: "Шлемовете" са най-важните турнири от историческа гледна точка Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook