Дмитрий Турсунов помага на български таланти в София

от в 14:17 на 10.07.2018
Мария Петрова

От 9-и до 14-ти юли в Националния тенис център в София, бившият №20 в световната ранглиста Дмитрий Турсунов ще участва в подготовката на националите да 16 г. за Европейското първенство. Всички състезатели от националите отбори до 14 и 16 години бяха поканени да участват в заниманията на Турсунов.

От понеделник подготовка започнаха четирима юноши и три девойки. Това са Васил Димитров, Максимилиан Борисов, Николай Неделчев, Драгомир Драганов, Дария Радулова, Даря Шаламанова и Лилия Димова. По късно ще се присъединят Динко Динев, Катерина Димитрова и Денислава Глушкова.

Заедно с Дмитрий Турсунов тренировките води Николай Ганчев – собственик и основател на тенис академия в Тексас (САЩ)

Дмитрий Турсунов е роден на 12 декември 1982 г. С отбора на Русия печели Купа Дейвис през 2006-а, а през 2007-а печели Хопман Къп заедно с Надя Петрова.В кариерата си има 4 титли на сингъл на турнири от ATP и 2 в турнири на двойки. Най-доброто му класиране на турнир от Големия шлем е на Уимбълдън през 2005-а, когато стига до четвърти кръг.

През октомври 2006-а година Турсунов се изкачва до №20 в световната ранглиста. В момента той е треньор на Арина Сабаленка от Беларус, която е под №32 в актуалната седмична класация.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дмитрий Турсунов помага на български таланти в София Мария Петрова
Теми:  
дмитрий турсунов

Коментари





Следвайте ни в Facebook