Дни след раздялата с Радукану: Турсунов вече работи с настоящата олимпийска шампионка

от в 13:22 на 15.10.2022
Калоян Соколов

Дмитрий Турсунов бързо се утвърди като един от най-добрите млади треньори и успехите му в WTA Тура са повече от впечатляващи. Руснакът изведе Арина Сабаленка до номер две в световната ранглиста, а впоследствие повтори същото постижение с Анет Контавейт. Тя обаче трябваше да се раздели с него, защото в един момент националността на Турсунов се оказа пречка при пътуванията и той не можеше да съпровожда своята състезателка на редиц турнири. За последно пък реномираният треньор работеше с талантливата Ема Радукану и очакванията бяха да видим тийнейджърката най-после да ополозтворява своя потенциал, доказвайки как миналогодишната ѝ титла на US Open не е била просто еднократно избухване.

Нещата обаче не се развиха никак успешно за новосформирания екип, тъй като Ема отстъпи още на старта в Ню Йорк и оваканти безславно своя трофей. Това явно е накарало Радукану да сметне, че не е попаднала на точния наставник и само преди няколо дни стана ясно, че тя е решила да прекрати партньорството си с руснака. Самият Турсунов намекна, че голяма вина за стеклите се обстоятелства имат родителите на 19-годишната тенисистка, които според думите му имат прекалено голяма роля в кариерата на Ема.

Все пак бившият номер 20 далеч не е решил да си взема почивка от занаята и веднага замина за Гуадалахара, където беше забелязан да води тренировка на олимпийската шампионка Белинда Бенчич. Швейцарката определено има нужда от нов импулс в играта си, след като напусна световния топ 10 и не достигала до втората седмица на нито една "мейджър" надпревара през 2022-ра, така че новият треньор може да се окаже спасителен пояс за нейната кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дни след раздялата с Радукану: Турсунов вече работи с настоящата олимпийска шампионка Калоян Соколов
Теми:  
wta | белинда бенчич | дмитрий турсунов | ема радукану | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook