До къде може да достигне Андрей Рубльов в ранглистата след края на тази седмица?

от в 09:36 на 17.04.2021
Диана Андреева

Рафаел Надал бе далеч от познатото си високо ниво на кортовете в Монте Карло през вчерашния ден и след два часа и 32 минути, той отстъпи на Андрей Рубльов. Неочакваната загуба на Матадора заличи възможностите му да се завърне на втората позиция в световната ранглиста, но отвори добър шанс за Рубльов. 

В момента, като се вземат предвид точките за полуфиналите, Рублев изостава само със 160 точки от Роджър Федерер в класирането. Ако Андрей достигне до финала, той ще задмине Роджър и ще стане седма ракета в света, а в случай, че вземе титлата на Rolex Monte Carlo Masters, той ще изпревари и Александър Зверев.

По-късно през деня Рубльов ще изиграе втори полуфинал на Мастърс 1000 турнир в кариерата си, а дебютното му участие в тази фаза на надпревара от сериите ATP 1000 дойде преди точно две седмици в Маями. В спор за място в заключителния двубой руснакът ще се изправи срещу намиращия се в страхотна форма Каспър Рууд, който отстрани шампиона от последното издание на събитието през 2019 - Фабио Фонини. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
До къде може да достигне Андрей Рубльов в ранглистата след края на тази седмица? Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | монте карло | ранглиста | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook