Добър старт на US Open: Григор надигра италианец (видео)

от в 00:45 на 27.08.2019
Георги Христов

Григор Димитров се завърна с победа на Откритото първенство на САЩ. Той надигра непоставения италианец Андреас Сепи след 6:1, 6:7(2), 6:4, 6:3. Общо двубоят продължи 2 часа и 42 минути. В него преобладаваха грешките - Сепи направи 43 непредизвикани, а Гришо цели 54. Разликата дойде от големия брой печеливши удари за българина - 54 спрямо 29.

В първия сет Григор бе просто перфектен и се наложи с 6:1. След почивката поведе бързо с 2:0, но Гриишо направи пробив на нула и изравни 2:2. Българинът отново взе подаването на съперника при 5:4, но не успя да затвори и втория сет и се стигна до тайбрек. Там Сепи поведе с 4:0 и затвори с крайното 7:2 точки.

В третия сет започна по сценария от първия. Димитров поведе с 3:0, а след това пропусна и шанс за втори пробив. Сепи се възползва и съумя да изравни за 4:4. Все пак Гришо пак проби и реализира седмия си сетбол за 6:4. Последната част бе решена в самия край - Гришо проби решително за 5:3.

Следващият съперник на Димитров ще бъде №12 в света Борна Чорич, който започна с убедителен трисетов успех. Дотук Григор и Борна нямат мачове помежду си.

До момента най-доброто постижение на Гришо в Ню Йорк бе през 2014 и 2016 година. В първия случай загуби от Гаел Монфис в осминафиналите, а във втория отстъпи на Анди Мъри.

Спечели маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Добър старт на US Open: Григор надигра италианец (видео) Георги Христов
Теми:  
us open | us open 2019 | андреас сепи | григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook