Доха: Успешно начало за Хачанов; Еванс с първа победа след АО

от в 22:44 на 14.02.2022
Мартин Петков

Надпреварата в Доха за поредна година събира една немалка част от топ представителите на ранглистата, като през днешния ден се изиграха някои от двубоите от откриващия кръг на турнира.

Карен Хачанов бе първото голямо име, което излезе за срещата си по-рано днес, като за съперник имаше Макензи Макдоналд. Сребърният медалист от Токио демонстрира силна игра на начален удар, опазвайки подаването си непокътнато. Руснакът нито за миг не изпусна контрола в мача, за да се поздрави с успеха след 7:6(3) 6:3 за 1 час и 27 минути на корта.

Първата част не предложи нищо интригуващо, като доминацията на сервис се оказа осезаема до такава степен, че не станахме свидетели на нито една възможност за пробив. Тайбрекът предизвика колебание в американеца, което се превърна в ключов фактор за изхода на сета и Хачанов излезе напред в общия резултат.

Световният номер 27 започна трудно втората част, след като му се наложи да покаже всичко от репертоара си, за да оцелее в сервис гейма си. Руснакът, натрупал нужната увереност, неимоверно покачваше нивото си в хода на мача, което се оказа твърде висока топка за световния номер 51 и той капитулира, допускайки поражение от бившия Мастърс 1000 шампион.

Впоследствие на корта излезе петият поставен Даниел Еванс, а негов съперник бе световният №124 Егор Герасимов. Британецът контролираше развоя на събитията през цялото време, беше безупречен в собствените си подавания и стигна до лесен успех след 6:4 6:4 срещу по-нискоранкирания си опонент.

Силите на корта изглеждаха изравнени в началните минути на първата част, ала Еванс, усетил спада в началния удар на своя съперник, потърси развитие в близост до мрежата и реализира желания пробив. Взетата преднина от петия поставен се оказа напълно достатъчна за него, за да запише сета на сметката си.

Втората част стартира ударно за световния номер 28, който се поздрави с брейк още в първото подаване на своя противник. Оттам насетне Еванс не допусна изненада и така се поздрави с безпроблемен успех на старта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доха: Успешно начало за Хачанов; Еванс с първа победа след АО Мартин Петков
Теми:  
atp | атп доха | даниел еванс | егор герасимов | карен хачанов | макензи макдоналд

Коментари





Следвайте ни в Facebook