Доха: Вердаско спечели испанското дерби с Андухар; Крайнович пречупи Едмънд

от в 02:26 на 07.01.2020
Калоян Соколов
Фернандо Вердаско показа добра форма в дебютния си официален мач през новия сезон и се справи рутинно с Пабло Андухар - 6:4 6:3. Опитният тенисист винаги се е чувствал много комфортно на Централния корт в Катар, тъй като живее в Доха от няколко години и тренира редовно на същия комплекс, а това му предимство си пролича ясно в хода на срещата.



Мачът изобилстваше с продължителни размени от самото начало и никой не отстъпваше от основната линия. Първите девет гейма преминаха под диктовката на сервиращите, но изведнъж мощният форхенд на левичаря се отприщи, като това му донесе така търсения пробив и успех в сета.

https://twitter.com/TennisTV/status/1214209888848633856?s=19

През втория сет събитията се развиха сходно, а отново Фернандо реализира брейк в края на частта и съумя да запази аванса си, елиминирайки своя сънародник от турнира.



Филип Крайнович също намери място в следващия кръг, само че трябваше да се потруди далеч повече в двубоя си срещу Кайл Едмънд. Двамата изиграха напълно равностойна среща, която предложи множество обрати, ала сърбинът показа по-здрави нерви при важните точки и триумфира с 4:6 6:3 6:3.



Британецът стартира по-силно и диктуваше събитията със своя дланен удар, докато балканец имаше проблеми с тайминга си и допускаше множество странни неточности. Това доведе до аванс в полза на Едмънд, но Крайнович навакса изоставенето и дори можеше да получи право да сервира за сета. Точно тогава бившият полуфиналист в Мелбърн повиши драстично нивото си и измъкна маратонския десетия гейм, което му гарантира преднина в отделните части.



Във втория сет двамата срещаха огромни трудности с подаванията си и възможностите за брейк "валяха" след друга. Пръв аванса си съумя да затвърди сърбина, като смелата му игра изпълнена с излизания напред се оказа печеливша и той изравни сетовете.

https://twitter.com/TennisTV/status/1214283759018745862?s=19

Кайл отново си върна предимството за кратко в решаващата част, ала опитите му за уинъри постепенно отиваха все по-далеч от пределите на корта, а техничният Крайнович отвръщаше с умели контри и майсторски къси, които го изведоха до пълния обрат в срещата и класиране за втория кръг.



 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доха: Вердаско спечели испанското дерби с Андухар; Крайнович пречупи Едмънд Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook