Домакините ликуват: 18-годишната Гоф ще дебютира в 1/4-финалите на US Open!

от в 01:00 на 05.09.2022
Мирела Николова

 

Коко Гоф все повече оправдава псевдонима "детето чудо", който получи през 2019-а, когато бе на едва 15 години. След като по-рано през настоящия сезон достигна до сблъсъка за титлата на Ролан Гарос, днес младата надежда на американския тенис достигна отново до втората седмица на турнир от Големия шлем благодарение на успеха си в последователни сетове над световната №36 Шуай Джан със 7:5 7:5. По този начин тя си осигури дебют в четвъртфиналната фаза на US Open, като в битка за място на полуфиналите я очаква намиращата се в серия от 12 поредни победи Каролин Гарсия.

В отриващата част никоя от двете тенисистки не можеше да покаже постоянство в изявите си и възможностите за пробив изобилстваха. Тийнейджърката залагаше на силата в своите отигравания, докато китайката се стремеше към това да миксира ударите си и да накъсва ритъма на игра на съперничката. В решителните моменти от сета обаче Гоф се оказа по-стабилната от двете и благодарение на поредица от мощни удари, предизвикали неточност от отсрещната страна, осъществи пробив в последния възможен момент, за да открие сметката си в общия резултат.

Втората част също стартира равностойно, като и тук американката непрекъснато търсеше агресивни продължения. Въпреки това по-нискоранкираната състезателка успя да устои на натиска на съперничката си и дори бе първата, която материализира брейкбол, за да поведе с 5:3. Оттук насетне обаче, подкрепяна от хилядите свои сънародници по трибуните, Гоф съумя да покаже най-доброто, на което е способна, и в следващите минути пропуските от нейна страна напълно отсъстваха, което я изведе до моментално връщане на пробива, поставил началото на серия от 4 поредни спечелени гейма, донесли ѝ крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакините ликуват: 18-годишната Гоф ще дебютира в 1/4-финалите на US Open! Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | коко гоф | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook