Домакините ликуват: Категоричен Нори се класира за първия си "мейджър" 1/4-финал!

от в 20:30 на 03.07.2022
Мартин Петков

Камерън Нори стартира тревния сезон по крайно неприятен начин, като записа едва един успех в два мача на родните си надпревари в Куинс и Ийстбърн, с което постави под съмнение до каква степен е в нужната кондиция за Уимбълдън. Британецът напълно опроверга всички негативи, които му се насъбраха през последните седмици, като чрез представянето си до момента на родния му турнир от Шлема затвърди статута си на първа ракета на Острова, оставайки като последен представител на домакините в надпреварата. Тенисистът с най-много победи за миналата година силно подкрепян от своите сънародници се класира за осминафиналите, където през днешния ден за място на дебютен четвъртфинал срещна набиращия лека-полека скорост Томи Пол.

Сблъсъкът протече под контрола на местния представител, който умело движеше по корта своя противник и се възползваше по възможно най-добрия начин от коварния си бекхенд върху тревната настилка, за да си печели предимство в разиграванията от основната линия, което впоследствие натежа и Нори закономерно се поздрави с победата в последователни сетове за 2 часа и 24 минути игра - 6:4 7:5 6:4. В следващо препятствие за световния номер 12 ще се превърне наглед непретенциозния Давид Гофен, който със силните си изяви до момента се класира на първи ,,мейджър" четвъртфинал от три години насам, като двамата бивши топ 10 представители ще спорят за дебютно място в топ 4 на турнир от Големия шлем.

Още в първите минути на двубоя британецът получи огромна подкрепа от публиката, като съумя да пренесе енергията на корта и докато противникът му се напасваше с условията на игра, бъркайки често в ударите си, то ние станахме свидетели на пробив от страна на местния любимец. Идните подавания отминаха скоростно, поради силното представяне на сервиращите, преди в шестия гейм Нори да покаже първи признаци на спад, като бе изправен срещу цели четири брейкбола, ала за радост на всички по трибуните, запази завидно хладнокръвие и ги отрази, което значително покачи самочувствието му и само минути по-късно беше безпогрешен на начален удар, записвайки откриващия сет на сметката си.

Втората част се разви сходно с отминалата в началните минути, след като американецът все така страдаше от проблеми в моментите си на сервис, което позволи на световния номер 12 да достигне възможност за пробив, а той не чакаше втора покана и убедително излезе напред в резултата. За пореден път шестият гейм извади на показ слабите черти в играта на домакинския представител, който грешеше при опитите си за атака, но все пак спаси два брейкбола и защити преднината си. Пол обаче нямаше никакво намерение да свежда глава и продължи да бъде настоятелен с мощния си форхенд, като едва в десетия гейм на сета съумя да реализира този така бленуван първи пробив в мача, а с него възстанови и паритета. Нори същевременно не показа никаква изблици на гняв и усетил, че е на път да изпусне инициативата в сблъсъка, то отново се превърна в своеобразна стена на основната линия, която бе безпогрешна, за да оползтвори шанса си за рибрейк, който имаше решаващо значение и любимецът на зрителите удвои предимството си в общия резултат.

Началото на третата част, подобно на предходните две, се оказа повече от пагубно за световния номер 32, който неистово грешеше от наглед безобидни позиции и след като отрази два брейкбола, то се пречупи пред третия такъв, а британецът вдигна трибуните във въздуха, доближавайки се максимално до крайния успех. Последвалите геймове на Нори бяха близо до перфектното, поради което състезателят с най-много победи за миналата година ознаменува невероятния си поход в ,,All England Club" с нов триумф, който го отвежда до дебютно участие в четвъртфиналната фаза на турнир от Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакините ликуват: Категоричен Нори се класира за първия си "мейджър" 1/4-финал! Мартин Петков
Теми:  
atp | камерън нори | томи пол | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook