Домакините ликуват: Пегула обърна шампионката от Мерида за победоносен старт в Индиън Уелс

от в 11:49 на 11.03.2023
Мартин Петков

Джесика Пегула имаше обещаващ старт на новия сезон, след като изигра ключова роля за триумфа на родината си в United Cup, след като в пряк сблъсък на първите ракети между САЩ и Полша разгроми Ига Швьонтек. Впоследствие американката продължи силното си представяне в хода на годината, достигайки неизменно поне четвъртфиналната фаза на турнирите, в които взе участие, като през днешния ден пък откри победоносно кампанията си на домашния си WTA 1000 турнир в Индиън Уелс, където се разправи с шампионката от Мерида - Камила Джорджи, за близо два часа на корта - 3:6 6:1 6:2. С този си успех световната номер 3 се класира за третия кръг в надпреварата и ще срещне 26-ата поставена Анастасия Потапова.

Началото на двубоя за италианката беше изпълнено с трудности, след като тя изостана с 0:40 в дебютния си гейм за мача, но демонстрира завидно самочувствие и удържа подаването си, с което придоби сериозен импулс в своето представяне и реализира два поредни пробива, за да се откъсне комфортно напред в резултата. Фаворитката светкавично редуцира частично пасива си чрез рибрейк, като впоследствие дори си осигури възможност за възстановяване на паритета, но Джорджи не трепна при играта на нерви и записа откриващия сет на сметката си.

Още със старта на втората част американката направи необходимото, за да вземе инициативата, покачвайки интензитета в действията си, като успя да навлезе в ритъм и проби. Оттам насетне третата поставена в схемата нямаше никакви затруднения с това да установи контрол над сервиса на шампионката от Мерида и за втори път причисли подаването ѝ към актива си, с което изравни резултата в отделните сетове.

Пегула нямаше никакво намерение да спира дотук в доминацията си и още в дебютните минути на решителната трета част до голяма степен предреши крайния изход на срещата, след като беше безупречна в действията си, за сметка на Джорджи, която неистово грешеше, и преднина от два пробива беше записана срещу името на местната любимка. Същевременно началният удар своеобразно спря да функционира за всяка от двете страни на мрежата и брейковете изобилстваха, но дори това не помрачи стореното от световната номер 3, която се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакините ликуват: Пегула обърна шампионката от Мерида за победоносен старт в Индиън Уелс Мартин Петков
Теми:  
wta | джесика пегула | индиън уелс | камила джорджи

Коментари





Следвайте ни в Facebook