Домакинска еуфория: Световният номер 175 шокира Шварцман и е в третия кръг на АО!

от в 06:10 на 20.01.2022
Мартин Петков

Рано тази сутрин станахме свидетели на изненада, поднесена ни от Кристофър О'Конъл, участващ с ,,уайлдкард", който надви Диего Шварцман със 7:6(6) 6:4 6:4, за да изпрати домакинските фенове в екстаз. Дългите и изморителни разигравания бяха неизменна част от мача, като феновете имаха възможността да им се насладят пълноценно.

Още в първите минути на срещата двамата загатнаха какво предстои, демонстрирайки много високо ниво на тенис. Шварцман съумя да предизвика грешки в играта на съперника си, което му донесе и пробив аванс. Скоро след това аржентинецът имаше възможност да сервира за спечелване на частта, но О'Конъл показа безупречен тенис и възстанови паритета, за да се стигне до закономерен тайбрек. В дългия гейм мини пробивите бяха постоянно явление, ала местният представител демонстрира силния си характер и отмъкна частта.

Във втория сет сервиращите доминираха във всяко отношение, като моментът на изненадата липсваше. В деветия гейм от нищото последваха неточности от ракетата на Шварцман, които дадоха три последователни брейкбола на местния любимец, а той не чакаше втора покана и скоро вече имаше аванс от 2:0 сета в своя полза.

Австралиецът започна на много високо ниво в третата част, търсейки ранен брейк аванс, до който стигна благодарение на силната си игра от основната линия. За съжаление на всички по трибуните спадът в нивото на участника с ,,уайлдкард" дойде в доста неподходящ момент и южноамериканецът изравни за 4:4. Тогава обаче за пореден път О'Конъл показа волята си за победа и силния си характер, за да направи рибрейк, който му донесе възможност да сервира за мача, което под мотивиращите възгласи на неговите сънародници означаваше само едно - успешен край на срещата и най-голямата победа в кариерата на световния номер 175.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакинска еуфория: Световният номер 175 шокира Шварцман и е в третия кръг на АО! Мартин Петков
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | диего шварцман | кристофър о'конъл | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook