Доминик Тийм е спортист на годината в Австрия през 2020

от в 09:25 на 11.11.2020
Диана Андреева

В една година, изпълнена с много "първи" неща за Доминик Тийм, 27-годишният тенисист спечели отличието на стараната си за „Спортист на годината“ за дебютен път в кариерата си. Световният номер 3 достигна до заветната титла за 2020, побеждавайки Дейвид Алаба (футбол), Никола Билик (хандбал), Стефан Крафт (ски скокова) и Матиас Майер (алпийски ски състезател).

Наградата беше връчена на скромна церемония във вторник вечерта във Виена. В залата нямаше зрители, предвид разпоредбите за сигурност свързани с COVID-19. След успеха Доминик каза:

„Радвам се и бих искал също да поздравя останалите топ спортисти. Повече от един заслужава тази награда всяка година. Щастлив съм, че сега съм на едно ниво с наистина най-големите. Имената в списъка на номинираните са впечатляващи. И това да бъда сред тях сега е голяма чест. "

Наградата - известна още като „Ники“ - отбягва Доминик Тийм дълго време. Той е завършвал втори три пъти до сега, а третото място е заемал на две издания. Но този път Тийм успя да си издейства най-желаната спортна награда в Австрия благодарение на най-добрия сезон в кариерата си до момента.

Доминик Тийм спечели първа титла от Големия шлем на US Open 2020 преди два месеца и замени Роджър Федерер като третия най-високо класиран играч в света. Той също успя да достигне до финала на Откритото първенство на Австралия, където загуби след трудна битка от Новак Джокович.

С победата си в Ню Йорк Доминик Тийм стана първият австриец след Томас Мустър през 1995 г. (Открито първенство на Франция), който спечели трофей от Шлема.

Победата на Доминик Тийм е най-категоричния триумф за последните 18 години

Доминик Тийм спечели наградата, като събра 1183 точки при гласуването. Това е с цели 736 точки повече от футболиста на Байерн Мюнхен Давид Алаба, който зае второто място с 447. Уместно е да се отбележи обаче, че звездният футболист е печелил тази награда два пъти преди - през 2013 и 2014 година. На трето място застана ски скачачът Стефан Крафт, с 410 точки. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм е спортист на годината в Австрия през 2020 Диана Андреева
Теми:  
доминик тийм | Тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook