Доминик Тийм: Има вероятност да се подложа на операция

от в 14:22 на 23.08.2021
Диана Андреева

Доминик Тийм изигра най-добрия си сезон в Тура през 2020, но не успя да защити почти никой от успехите си през тази година, тъй като физическото му състояние не му позволи. Австриецът бе измъчван от различни контузии и травми, преди да получи наранявани в областта на китката през месец май и да сложи край на участието си в ATP обиколката за 2021. Неприятностите за него просто нямат край, но самияг той сподели, че се е научил да гледа от положителната страна на ситуацията и се чувстра спокоен за бъдещето си. Ето какво точно разказа той:

"Рафаел Надал страдаше от същата контузия презп2016 година. Освен него, пред подобна травма се изправиха още Кей Нишикори и Белинда Бенчич. Но медицинските лица ле увериха, че ако се подложа на нужното лечение и не прибързвам със завръщането си на корта, всичко ще отшуми. Ако нещата обаче не вървят по план, има вероятност да се оперирам. Но хирургическата намеса няма да бъде опасна зо бъдещето ми в Тура - това е рутинна процедура, през която редица състезатели са преминали. Единственото неприятно ще бъде, че ще удължи процеса на рехабилитация с поне още един до три месеца. 

Чувствам се много по-добре в сравнение с преди няколко седмици. Това се дължи на факта, че тогава имах надежда да се състезавам на US Open, но щом се оттеглих от всички събития до края на сезон 2021, позволих на съзнанието си да се освободи от големите очаквания и да си почине. Нямам опит с подобни наранявания и бях нетърпелив - грешка, която ми изигра лоша шега. Подкрепата обаче на моето семейство и приятели е най-ценното, с което в момента разполагам, защото то ми помага да се наслаждавам на свободното си време, без да се самосъжялявам.", завърши изказватего си Тийм. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм: Има вероятност да се подложа на операция Диана Андреева
Теми:  
доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook