Нори развенча Тийм и постави под сериозно съмнение шансовете му на Ролан Гарос

от в 20:54 на 20.05.2021
Диана Андреева

Камерън Нори изигра един перфектен мач и заслужено отстрани поставения под номер едно в Лион Доминик Тийм - 6:3 6:2. Неочакваното развитие на този мач класира британецът към 1/4-финалната фаза на надпреварата. Там го очаква победителя измежду представителя на домакините Артър Риндеркнеш и Яник Синер.

Видимо Доминик Тийм все още не е готов да се състезава на познатото ни високо ниво. Принцът на клея, както е известен в Тура, отсъства дълго време в началото на сезона, а тази липса на игра е причината той все още да не може да намери своя ритъм на корта. Допускайки грешка след грешка, Тийм напусна Lyon Open след едва 65 минути прекарани на корта, което е и най-категоричната му загуба от август 2020 в Синсинати.

Камерън Нори от своя страна изигра един "мач по учебник". Стабилен на сервис, Нори не допусна нито един брейкбол в хода на срещата, а агресивният му ретур често бе невъзможен за връщане от страна на опонента му. Камерън се придвижваше перфектно по корта, което в комбинация с чести излизания на мрежата, му помогна да се повдрави с успех и да се класира сред последните осем в тазгодишното издание на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нори развенча Тийм и постави под сериозно съмнение шансовете му на Ролан Гарос Диана Андреева
Теми:  
доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook