Доминик Тийм: Възнамерявам да спечеля Ролан Гарос през този сезон

от в 20:15 на 09.03.2021
Диана Андреева

Рафаел Надал заслужено носи прякора Краля на клей кортовете. Испанският тенисист е 13-кратен шампион на Ролан Гарос, а извън турнирите от Големия шлем, Матадора има 60 трофея на тази настилка. Един от най-големите му конкретни на тази повърхност е шампионът на US Open 2020 Доминик Тийм. Принцът на клея, както още е наричан Доминик, до момента няма нито една титла от Ролан Гарос, но в интервю пред Tennis Major сподели, че това е най-голямата му мечта. 

"Основната ми цел е да спечеля Ролан Гарос 2021. Именно в Париж се представям най-добре, но за да постигна този успех е нужно да се справя с Рафа Надал. Той има 13 спечелени титли от това събитие - невероятно постижение.

Миналата година той беше на 34 години, но това по никакъв начин не попречи на Рафа да изиграе един от най-добрите турнири в кариерата си. Победата над Надал на корта на централния корт в Париж е една от най-трудните задачи в спорта, но аз наистина искам да го направя, докато той продължава да се състезава", цитираха австриеца Тенис Мейджър.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм: Възнамерявам да спечеля Ролан Гарос през този сезон Диана Андреева
Теми:  
доминик тийм | ролан гарос | Тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook