Доминик Тийм се класира за полуфиналите, след като не даде никакви шансове на Де Минор

от в 08:20 на 10.09.2020
Анисия Стоева



Доминик Тийм се класира безпроблемно на своя първи полуфинал на US Open и общо четвърти такъв на турнир от Шлема. Световният №3 преодоля съпротивата на Алекс де Минор и след 6:1 6:2 6:4 си осигури място във финалната четворка на „мейджъра“. В битка за място на финала австриецът ще се изправи срещу Данийл Медведев.

Макар да се изправи пред цели 7 брейкбола, световният №3 спаси пет от тях. Беше по-добър от посрещане и реализира 7 от създалите се пред него 13 възможности за пробив. Завърши с 43 уинъра и 31 непредизвикани грешки.

И двамата състезатели започнаха колебливо двубоя, като още в самото начало на първата част си размениха по един пробив. Де Минор обаче не успя да се възползва от възстановеното равенство, не съумя да навлезе в ритъм и да се противопостави на световния номер 3, който демонстрираше изключително стабилна игра от всяка част на корта, и сдаде първия сет, записвайки само гейм на сметката си - 6:1.



След паузата Де Минор свали двойно успеваемостта си при първи сервис, което не остана ненаказано от Доминик Тийм, който се възползва от слабостта на съперника, за да пробие два пъти и да си осигури втората част след 6:2.

Макар да подобри значително играта си в третия сет, австралиецът получи само един шанс да пробие. Стори го, за да изравни за 3:3, но световният №3 не трепна, показа класа и стабилност, и съумя да осъществи брейк в изключително ключовия девети гейм, като това се оказа решаващо за развръзката на двубоя – 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм се класира за полуфиналите, след като не даде никакви шансове на Де Минор Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook