Донев се бори до последно, но не можа да донесе първа българска победа на Sofia Open 2020

от в 12:30 на 07.11.2020
Калоян Соколов

Габриел Донев се представи достойно в откриващия кръг на пресявките и имаше своите шансове в двубоя си срещу Фабрицио Орнаго, но опитният му опонент не позволи да се стигне до изненадата и триумфира с крайното 6:3 1:6 6:2.

Българинът стартира отлично срещата и беше далеч по-стабилен от основната линия спрямо своя съперник, като достигна до първи брейкбол в срещата, след като пласира чудесен форхенд уинър. Орнаго отреагира веднага и заличи възможността с безкомпромисен смач, а впоследствие измъкна подаването си. Донев обаче продължаваше да има предимство от дъното на корта и печелеше всяко едно по-дълго разиграване, докато сервис геймовете на италианеца се превръщаха в сериозна битка.

Световният номер 424 някак поддържаше баланса и дочака спад от страна на нашето момче, което допусна брейк за 2:4, реализиран с отличен минаващ бекхенд на по-високо класирания играч. Орнаго стартира следващото си подаване с двойна грешка, само че бързо се окопити и скоро затвърди аванса си. Родният ни представител съумя да намали пасива си на два гейма разлика, ала италианецът вече играеше със солидна доза увереност и се поздрави с успеха в откриващата част.

Вторият сет започна с много тежък гейм на сервис за нашия представител, който той все пак измъкна. Последва огромен подем в представянето на българина, който се бранеше отлично и караше протвника си да предприема ненужна доза риск. Донев взе подаването на Орнаго за 3:1 в своя полза, а оттам насетне изцяло доминираше на корта и с лекота вкара сблъсъка в трета решителна част.

В нея италианецът беше много емоционален още от първата точка и се окуражаваше постоянно , като този прилив на адреналин му помогна да осъществи ранен брейк и да поведе с 4:1 гейма. Габриел не се предаде и не позволи на своя опонент да се откъсне решително, ала все пак Орнаго показа по-голяма концентрация в решитетелните моменти и заслужено се поздрави с победата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Донев се бори до последно, но не можа да донесе първа българска победа на Sofia Open 2020 Калоян Соколов
Теми:  
sofia open 2020 | габриел донев

Коментари





Следвайте ни в Facebook