Донски с престижен успех над топ поставения в Тунис!

от в 15:52 на 17.03.2021
Калоян Соколов

Александър Донски нямаше особено успешен сезон до момента, като никога досега през календарната година не бе записвал последоватлени успехи на турнир, но днес българинът определено има с какво да се похвали, след като отстрани топ поставения на надпреварата от сериите " Фючърс" в тунизийския град Монастир и по този начин се класира за осминафиналната фаза. Петата ни ракета се наложи над местния представител Азис Дугаз със 7:5 6:3, а това определено е една от най-големите победи на Алекс в последните месеци.

Донски далеч нямаше летящ старт в сблъсъка и загуби още първото си подаване, но веднага съумя да реализира рибрейк и оттам насетне стабилизира до голяма степен началния си удар. Тунизиецът беше максимално убедителен от сервис линията, което направи играта изключително оспорвана, но африканецът беше малко по-константен в ударите си и получи нов шанс за пробив при 5:5, който обаче родният ни представител неутрализира и впоследствие сам реализира решителен брейк за изхода на първия сет.

Българинът пренесе добрите си изяви и във втората част, където вече показваше разнообразен тенис и често търсеше пътя към мрежата. Алекс удряше топката много чисто, докато Дугаз определено изпадна в дупка и сдаде един от сервис геймовете си на нула, което беше напълно достатъчно за нашия сънародник, за да се поздрави с крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Донски с престижен успех над топ поставения в Тунис! Калоян Соколов
Теми:  
александър донски | бгтенис | обозри

Коментари





Следвайте ни в Facebook