Донски с рутинна победа, Донев продължава напред след отказване

от в 15:23 на 01.09.2021
Диана Андреева

Докато всички погледи са насочени към последния за годината турнир от Големия шлем,  Габриел Донев и Александър Донски откриха кампаниите си на ITF събитията, в които участват, с победи. По-късно през деня ще видим и още български изяви, тъй като Симон-Антони Иванов и Димитър Кузманов ще излязат на корта съответно в Черна гора и Испания. 

Донев стана част от едно истинско тенис зрелище. В оспорван мач, продължил повече от три астрономически часа, Габриел се класира напред след отказване на опонента му - Виктор Йович. Срещата завърши 6:2 6:7(2) 3:4, а причината за оттеглянето на Йович е контузия, появила се след преумора на тялото му и редица крампи. 

Донски от своя страна се класира към следващия етап от надпреварата далеч по-безпроблемно. Класираният под номер 1500 Даниел Пати не затрудни нашето момче, който надделя след рутинното 6:3 6:3. В спор за място на 1/4-финалите Александър ще има далеч по-голямо изпитание пред себе си, тъй като му предстои двубой с четвъртия поставен състезател в турнира. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Донски с рутинна победа, Донев продължава напред след отказване Диана Андреева
Теми:  
александър донски | Български тенис | габриел донев

Коментари





Следвайте ни в Facebook